Szemétszedés a mohácsi Ipari Parkban – ismét
Az egyesületünk szervezésében 2021. október 3-án délelőtt tartott mohácsi szemétszedésen 10 nagy zsák szemetet és egyéb lomokat szedtek össze az önkéntesek. 

A lomok között a résztvevők legnagyobb döbbenetére volt hűtőszekrény, szétszedett ülőbútor, papírhulladék, nagyobb műanyagszemét (pl. vödrök) – egyesek ezeket vajon miért az árokpartra teszik ahelyett, hogy a hulladékudvarban adnák le teljesen ingyenesen?

A másik megdöbbentő dolog az összegyűjtött aludobozok és PET palackok mennyisége volt. Mindkettő szelektív gyűjtése és újrahasznosítása megoldott az egész országban (az aludobozok ráadásul 100%-os hatékonysággal teljes mértékben újrahasznosíthatók), miért hajigálják mégis ezeket szanaszét egyes igénytelen honfitársaink erdőn, mezőn, utak mentén?
Az akción résztvevő önkéntesek értetlenül álltak most is – mint már annyiszor – a határtalan emberi trehányság előtt.
 
Egyesületünk a következő mohácsi szemétszedő akciótól (várhatóan 2021. nov. eleje) le tudja majd igazolni a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium diákjainak önkéntes óráit az Iskolai Közösségi Szolgálat keretein belül. Reméljük, hogy ennek köszönhetően a jövőben sok-sok gimnazista csatlakozik majd akcióinkhoz.
 

Írta: admin

Kategóriák: Eredményeink
Címkék: Szemétszedés