Mikulás szemétszedés a repülőtéri erdőben

Egyesületünk tagjaival elhatároztuk, hogy a Mikulás érkezésének alkalmából ismét megtisztítunk egy területet a 18. kerületben. A Bélatelepi út és a repülőtér közötti erdőrészre azért esett a választásunk, mert ott (is) folyamatosan újratermelődik az illegálisan lerakott szemét. Az eseményt 2021. 12. 04-én 10.00 órára hirdettük meg a kerület lakosai számára. Terveinket bejelentettük a Városgazda Zrt., a Pilisi Parkerdő és a 18. kerület önkormányzata felé is. Minden levelünkre támogató válaszok érkeztek, így zsákokat és az összegyűjtött szemét elszállítását kértük segítségül az illetékesektől. 12 + 3 kicsi főből álló Mikulás és manósapkás csapatunkkal 36 zsák szemetet és egyéb hulladékot hordtunk ki az erdőből és szedtünk össze a Bélatelepi út széléről. Legnagyobb meghökkenésünket az a két nagyobb halom, még kötegelt 2021. 10. és 11. havi reklámújságok okozták (Auchan, OBI, Spar, Aldi, stb.), amelyeket a terjesztők az erdő belsejében raktak le széthordás helyett. Talán valóban el kellene már gondolkodni azon, hogy megéri-e az a sok kivágott fa ezt a szintű pazarlást, pocsékolást? Főleg, hogy az emberek nagy többsége már rendelkezik okos eszközökkel, amelyek az interneten keresztül ontják magukból a kért/kéretlen reklámokat. Miért van még mindig szükség a papír alapú szóróanyagokra? Miért éri ez meg a cégeknek és nekünk fogyasztóknak?

A rengeteg és sokszor megdöbbenést okozó szemét ellenére (drótháló, keretezett fotó, állattetem) a munka nagyon vidáman, jókedvűen zajlott, még éneklésre is futotta az erőnkből.

Elfáradva, de elégedetten tértünk haza otthonainkba, hogy a cipőinket kitisztítva ténylegesen felkészüljünk a Mikulás és majd a karácsony érkezésére. Nagyon szépen köszönjük minden résztvevő önkéntes munkáját az idei év utolsó meghirdetett, közösségi szemétszedésünkön! Bízunk benne, hogy sokaknak fontos környezetünk tisztasága és legközelebb mások is részt vesznek hasonló eseményeinken!

Boldog Mikulást mindenkinek!

Írta: admin

Kategóriák: Eredményeink
Címkék: Szemétszedés