Szemétszedés a mohácsi Duna-parton (Sokac-rév)
2021. április 25-én délelőtt Egyesületünk 20 mohácsi önkéntessel karöltve 37 nagy zsák szemetet és egyéb lomokat (pl. gumiabroncsok, vasdarabok, műanyag vödrök, mosdókagylók és egyéb fürdőszobai felszerelés, bevásárló kosár, felszedett linóleum stb.) szedett össze a mohácsi Sokac-rév és a vasútállomás épülete között lent a Duna-parton, a Duna-parti meredélyen végig, valamint fent az út két oldalán és a Mohácsi Uszoda mögötti területen.
Az akcióhoz a zsákokat és kesztyűket a Mohácsi Önkormányzat biztosította és ugyancsak az önkormányzat gondoskodik a szemét elszállításáról.
Bejelentést tettünk az önkormányzatnak az uszoda előtti füves részen a Duna-part felé található lefedetlen mély aknáról is, ami egyrészt tele volt dobálva szeméttel (kitisztítottuk), másrészt komoly baleseti forrás, hiszen ebbe bármikor beleeshet ember vagy állat, kértük az önkormányzattól az akna lefedését.
Mohácson az uszoda mögötti terület sajnos egy rémálom. Gyakorlatilag egy folyamatosan feltöltődő illegális hulladéklerakó és az is marad, amíg sorompóval/kamerákkal nem tartjuk távol az elkövetőket. Bár ez MÁV terület, kértük az önkormányzat szíves intézkedését a MÁV felé a terület lezárásáról vagy minimum bekamerázásáról.
Ez a szemétszedő akció nagyon megterhelő 2 óra volt az önkénteseknek, rengeteg szeméttől szabadítottuk meg a természetet és meglehetősen nehéz terepen kellett boldogulnunk, meredek partszakaszon, bokatörő kövek között, szúrós bokrokba nyúlva/mászva.
Köszönjük szépen minden résztvevőnek az áldozatos munkáját, azok pedig, akik még mindig szemetelnek: szégyelljék magukat!🚯

Írta: admin

Kategóriák: Eredményeink
Címkék: Szemétszedés