Ruhabörze a fenntarthatóságért
2020. október 24-én délelőtt ruhabörzét tartottunk a Budapest 18. kerületi Görög dombon a Töltődő projektünk szervezésében. A meghirdetett eseményre 7 árus érkezett, hogy megunt és feleslegessé vált holmijának kidobás helyett új gazdát találjon. A börzét elsősorban ruhákra hirdettük meg, de érkeztek játékok, cipők és néhány háztartási eszköz is. Aki nem szerette volna hazacipelni a megmaradt ruháit, nálunk hagyhatta adományként. Összesen 5 szatyornyi ruhát kaptunk, amit két részre válogattunk szét: a gyerekruhákat továbbadtuk egy általános iskolának, akik egy vásár keretén belül a befolyt összeget az intézmény felújítására fordítják. A többi ruhát félretettük a következő börzénkre.
A ruhabörzével szerettük volna felhívni a figyelmet a fast fashion ruhaipar környezetszennyező hatásaira és a zero waste életmód harmadik módszerére, az ÚJRAHASZNÁLATRA (angolul REUSE). Ami számunkra már felesleges, másoknak még kincs lehet. Egy-egy ilyen csere-berén a megunt holmijainknak esélyt adunk arra, hogy még tovább maradjanak a körforgásban és valaki tovább hordhassa őket.
 
Az eseményre alu- és konzervdobozokat is lehetett hozni, amit a Gyáli Önkéntes Szemétszedők (GYÖSZ) Egyesület részére gyűjtöttünk. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy a GYÖSZ tagjai is ellátogattak eseményünkre, ezzel megerősítve a dél-pesti környezetvédő civil együttműködés fontosságát.
 
Köszönjük a résztvevőknek hogy eljöttek, öröm volt számunkra új arcokat megismerni és tapasztalatokat cserélni. A következő ruhabörzét 2021. tavaszára tervezzük.

Írta: admin

Kategóriák: Eredményeink
Címkék: Töltődő